Case:

Rådgivning og administrativ hjælp til nystartet virksomhed

Udfordringer:

Som start-up-virksomhed står man ofte med rigtig mange opgaver og udfordringer i etableringsfasen. Og de bliver ikke mindre, når man som nytilkomne udlændinge i Danmark får ideen til at etablere egen virksomhed. Det indså de to unge iværksættere Emma fra England og Mateusz fra Polen hurtigt. De havde den nødvendige kapital, da de skulle åbne deres egen foodtruck på havnen i Allinge på Bornholm. Men havde i opstartsfasen hårdt brug for særlige kompetencer, rådgivning og hjælp til en lang række administrative opgaver.

Om opgaven:

For at få styr på de administrative opgaver i deres nye virksomhed, valgte de at gøre brug af udvalgte partnere hos TOC. TOC bistod med oprettelse af det nye selskab, hvilket bl.a. indbefattede udfærdigelse af en række juridiske dokumenter, udarbejdelse af vækstplan, tegning af forsikringer, etablering af bankkonto, de rette it-løsninger og andre administrative opgaver.

Resultat:

Hele processen med at etablere den nye virksomhed gik som smurt og Emma og Mateusz kunne i sommeren 2022 slå dørene op til deres nye food-truck Basta Pizza i
Allinge på Bornholm. De har fortsat samarbejdet med TOC, som i dag varetager hele virksomhedens administration.

Om Basta Pizza:

Emma og Mateusz mødte hinanden, da de i sin tid kom til Danmark. Og udover at de sammen har åbnet virksomheden Basta Pizza på Bornholm, er de også siden blevet gift. Emma kom i kontakt med en af TOC’s partnere, Kim Nielsen, da hun arbejdede på Restaurant Ark i København. Restauranten er også kunde hos TOC. Og da ideen opstod med at åbne en foodtruck på Bornholm, var det meget nærliggende at gøre brug af Kim Nielsens kompetencer.

Det unge par forelskede sig i Bornholm og den gastronomiske højborg, som øen i dag er blevet. De fandt nemlig hurtigt ud af, at var der noget sted i Danmark, hvor drømmen om eget spisested kunne udleves, så var det netop på Bornholm. De valgte at satse på ægte, italienske pizzaer af høj kvalitet, tilberedt af økologiske, lokale råvarer. Foodtrucken skulle blive en del af lokalmiljøet og være et nyt samlingssted på havnen. Nu snart ni måneder efter åbningen må succesen siges at være hjemme for det unge par – siden åbningen i sommeren 2022, er det gået forrygende med at sælge pizzaer på havnen i Allinge og både de lokale og også turisterne har taget Basta Pizza til sig. Virksomheden går nu så godt, at de har behov for yderligere kapacitet, og de undersøger lige nu mulighederne for at finde et hus, som kan rumme produktionen og samtidig blive et nyt spisested på øen.

Emma og Mateusz ejere af Basta Pizza
Mail: basta.pizzadk@gmail.dk
Læs mere og følg dem på instagram.com/bastapizza.dk

Vi kan kun sige, at vi har været mere end glade for det gode samarbejde, som vi har haft og stadigvæk har med TOC partnerskabet. Uden TOC havde det været en enorm opgave for os at komme i mål med at etablere vores virksomhed. Som udlændige kender vi jo intet til det at starte virksomhed op i Danmark, så det har været fantastisk med den professionelle hjælp og rådgivning, vi har fået af TOC undervejs.

Vi kan på det varmeste anbefale andre start-up-virksomheder at gøre brug af TOC-partnerskabet.

Emma og Mateusz

Ejere og stiftere af basta pizza