Case
Overtagelse af café og etablering af nyt koncept
Om opgaven
At få etableret et bæredygtigt koncept, og sikre en optimal drift af restauranten. Dorte Damgaard Hansen medejer af Alrø Købmandsgård fortæller om den vejledning hun og hendes mand fik af TOC’s partner Kim Nielsen, MaksConsulting, undervejs i etableringen af købmandsgården
– Vi har i forbindelse med etableringen af Alrø Købmandsgård haft brug for at søge sparring og rådgivning hos forskellige virksomheder. Og der har virkelig været brug for mange typer rådgivning i alt fra avlsspørgsmål i forbindelse med bisonerne, restaurantdrift, økonomi etc. Vi har benyttet os af TOC’s partnere til etableringen og en del mindre spørgsmål og rådgivning undervejs.
Udfordringer
Ægteparret Damgaard Hansens kompetencer lå primært helt udenfor Oplevelsesbranchen, sekundært på avlen af de amerikanske bisoner og parret manglede derfor sparring omkring driften af restaurantdelen i Købmandsgården samt rådgivning omkring udviklingen af et bæredygtigt koncept for restauranten bl.a. med fokus på historiefortælling og gæstekontakt.
Resultat
Væksten er rigtig god hos Alrø Købmandsgård. Omsætningen var mere end tilfredsstillende i 2021 og i 2022 er man foran budget. De to passionerede bison-elskere har nu besluttet at finde en forpagter til cafeen og fremover koncentrere sig om avlen af bison-okserne.
– På et af de første telefonmøder, som vi havde med TOC’s partner Kim Nielsen fra MaksConsulting, gav han mig et rigtigt godt råd, som jeg er overbevist om har været med til at fremme succesen med vores forretning. Kim fortalte mig, at gæsterne vil møde mig og høre historien – det er det, der vil gøre et besøg på Alrø Købmandsgaard til noget ganske særlig, som han sagde. Et råd jeg besluttede at følge. Jeg er nu ude blandt gæsterne og har ansat en kok i køkkenet. Med et godt og konstruktivt input fra Kim Nielsen har jeg efterfølgende tilladt mig at tænke stort, fordi han netop sagde at konceptet kan bære det. Vi er nu kommet et stykke videre med vores forretning, og har besluttet at søge en forpagter til cafeen, overfor hvem vi vil give præcis det samme gode råd og understrege vigtigheden af at være tæt på sine gæster og være formidler af den gode historie om stedet og om bisonerne.
Dorte Damgaard Hansen, stifter af Alrø Købmandsgaard
Om Alrø Købmandsgård
Ægteparret Dorte og Henrik Damgaard Hansen overtog det tidligere Alrø Traktørsted tilbage i december 2020, og efter en totalrenovering af stedet, slog man i foråret 2021 dørene op til Alrø Købmandsgård, som parret omdøbte traktørstedet til. Købmandsgården er en kombination af butik og café, hvor der bl.a. serveres bison burger fremstillet af kød fra parrets egne amerikanske bisoner. Den 1. november 2022 overdrog Dorte nøglerne til Massimiliano (Vecchio Convento), som ny forpagter.