Case
Etablering af ny restaurantvirksomhed og vækstplan
Udfordringer
Da de to kokke besluttede at gå sammen om at åbne egen restaurant, var det ikke de kreative ideer til maden, vinene og indretningen, det skortede på. Men de måtte dog også indse, at der jo ikke blot skal mad på bordet, men at det også er nødvendigt med en forretningsplan, en strategiplan og at der er andre økonomiske, juridiske og administrative forhold, som også skal på plads, når man starter ny virksomhed.
Om opgaven
For at få de nødvendige kompetencer i forbindelse med etabling af den nye virksomhed, udarbejdelse af forretningsplaner, vækstplaner mv. valgte de to kokke at outsource størstedelen af disse opgaver til udvalgte partnere i TOC-partnerskabet. Morten Krogholm fortæller:
Vi valgte at starte et samarbejde med TOC-partnerskabet, som netop har den store fordel, at de har mange forskellige rådgivere og eksperter. Vi gjorde særligt brug af deres økonomi folk, som bl.a. hjalp os med at få udarbejdet en forretningsplan, en strategi og også en plan for, hvordan vi ønsker at udvikle vores virksomhed med flere restauranter i de kommende år. Derudover fik vi også god hjælp til en række juridiske spørgsmål, pr strategi og mange andre små og store spørgsmål i månederne op til åbningen af restauranten. Siden vi er gået i drift, har vi valgt fortsat at gøre brug af udvalgte TOC-partnere, som blandt andet supporterer os med den kritiske økonomistyring, bogføring, administration og pr kommunikation.
Resultat
Gæsterne er siden åbningen af Bistro RK strømmet til. Det er de lokale fra Nørrebro, københavnerne, men også folk fra det øvrige Sjælland, som finder vej til bistroen. Og ikke bare danskerne har taget godt imod Bistro RK, også anmelderne har givet de to kokke flotte ord med på vejen.
Bistroen er en succes og planerne om at åbne flere restauranter ligger stadigvæk lige for hos de to succesfulde kokke.
Om Bistro RK
Vi kan kun anbefale andre iværksættervirksomheder at gøre brug af TOC-partnerskabet, som gjorde en stor forskel for os i den tid, hvor vi stod for at skulle åbne restauranten, og vi har, takket være de forskellige partnere hos TOC, kunne koncentrere os om de mere driftsrelaterede opgaver; ansættelse af personale, udarbejdelse af menukort, indgåelse af leverandøraftaler og tusindvis af andre ting.
Morten Krogholm
MEDEJER OG STIFTER AF BISTRO RK
Foto: Mikkel Adsbøl
Den 1. april i år åbnede Nørrebros nye bistro, Bistro RK. I spidsen for den nye bistro står de kendte kokke fra Kokkeriet, Morten Krogholm og Magnus Rosendahl. Med Bistro RK realiserer de to kokke en drøm om, at åbne egen restaurant og få fødderne under eget bord. Bistro RK er en klassisk europæisk bistro, som serverer kendte retter fra det franske køkken, men man finder også retter fra andre europæiske lande på kortet.
Morten Krogholm, medejer Bistro RK
Mail: [email protected]
Læs mere på bistrork.dk